Napadači u srpskim uniformama

(DOPUNJENO 11:30) Jedna osoba koja je ubijena i dvije ranjene, kako prenosi portal "KosovaPress" su braća, jedan 19 godina, drugi 17 i treći 16 godina. Sva trojica su Albanci, sa prezimenom Brahimi. Posljednji je stigao u Hitnu službu u Prištini.

Izvori KosovaPress su također prenijeli da su oni izašli u šumu da sjeku drva te da je jedna osoba sa srpskom uniformom pucala iz vatrenog oružja u njihovom pravcu.

Niko ne zna da li su se nalazili preko granice ili na našoj teritoriji, ali se zna da su otišli da sjeku drva.

Slučaj se prema ovom izvoru desio negdje oko 05:00 časova ujutru.

(DOPUNJENO 11:25) Pucnji iz vatrenog oružja su se čuli prije nekih 20 minuta između sela Koštova i Zubinog Potoka, tačnije na mjestu Koloverge, gdje je Policija Kosova pronašla jednu osobu bez znakova života i drugu ranjenu, prenijeli su izvori "Kosova press".

Jedna osoba ranjena u Mitrovici

11:05 Pucnji iz vatrenog oružja su se čuli prije nekih 20 minuta između sela Koštova i Zubinog Potoka, tačnije na mjestu Koloverge nakon koje je jedna osoba ranjena, prenijeli su izvori "Kosova press".

Prema ovim izvorima pucnji su trajali nekoliko minuta, a sumnja se da su ranjene još neke osobe.

Glasnogovornik policije za region Mitrovice, Avni Zahiti je potvrdio slučaj za Kosovapress, rekavši da je nakon zbrinjavanja ranjenog u bolnici u Mitrovici, isti odmah prebačen na Klinički centar u Prištini.

On nije dao dodatne informacije.