Riječ je o krvnoj osveti

Jedan Albanac je ubijen iz vatrenog oružja u džamiji "El Hidaje" u Saint-Gallenu, na sjeveroistoku Švicarske, saznaje se od kantonalne policije.

Kako saznaje portal "Albinfo.ch", žrtva je porijeklom iz Preševa, riječi su 66-godišnjeg Burima Berishe iz Prizrena. Gani Berisha je očima video brutalno ubistvo. Sumnja se da se radi o osveti.

"Jedan 50-godišnjak je ubijen sa pet metaka od strane drugog Albanca, istih godina, zbog krvne osvete jer mu je ubio brata", rekao je Berisha za portal "Albinfo".

Dalje Berisha dodaje da se radi o porodičnoj zavadi koja traje već 20 godina. Ubica nije bio redovan član džemata džamije "El Hidaje" i došao je iz regiona Sargans kako bi počinio ovaj zločin.

"Strašno je vidjeti ovakav događaj. Veoma su rijetki slučajevi ubustva u džamiji. Ovo je uznemirilo sve", dodaje Berisha.

Dok su okupljeni vjernici u panici napuštali džamiju "El-Hidaje", čuo se i autor ubistva koji je govorio "Ne plašite se, završeno je", rekli su svjedoci.

"Jedva smo izašli iz džamije, svi su se uplašili kada su čuli pucnjeve", rekao je Berisha.

Berisha dodaje da ni Kanun Leka Dukagjinija ne dozvoljava ubistva u džamiji.

Osumnjičeni za ubistvo je uhapšen, dodao je glasnogovornik policije Gian Andrea Rezzoli.

Policija je obaviještena u 14.00 sati da je pucano na džamiju.

Na licu mjesta policija je uhapsila čovjeka naoružanog pištoljem.

U džamiji je ležao čovjek ubijen iz vatrenog oružja.

Policija nije dala nikakvu drugu informaciju, a u toku je izvršenja identifikacije žrtve i navodnog počinitelja pucnjave.