Izazivanje opšte opasnosti

Dana 18. avgusta, u popodnevnim satima, četiri prijatelja: Lendrim D., Matej K., Daniell D. i Shpetim Sh. su se dogovorili da odu na teferić na Planinarskom domu blizu Stružja iznad sela Jablanice, u planinskom predjelu iznad Prizrena, stoji u saopštenju Regionalne policije u Prizrenu.

Oko 23:40 minuta isti su stigli do odredišta, ali su primjetili da u Planinarskom domu ima ljudi. Nakon nekog vremena, oni su pokušali da se smjeste u jednoj od prostorija Planinarskog doma, ali nije bilo mejsta. Zbog nemogućnosti nalaženja slobodnih mjesta isti su se naljutili i iz kalašnjikova su ispalili rafal u nepoznatom pravcu, zbog čega se porodica koja je bila smještena u kućici bila uplašila.

Srećom u blizini se nalazila još jedna grupa izletnika koji su zabrinuti zbog pucnjave u sred noći odmah pozvali policiju. Na mjesto događaja se uputila jedna partola Jedinice za brza reagovanja, dvije patrole iz Policijske stanice u Prizrenu i jedna patrola iz Policijske stanice u Sredskoj, koje su ubrzo stigle na mjesto događaja, uhapsile su osumnjičene i zaplijenile kalašnjikov sa 91 metkom.

Nakon privođenja osumnjičenih u policijsku stanicu, obavješten je i državni tužilac koji je potpisao odlluku o zadržavanju četiri osumnjičena drugara. Vojno oružje i municija će biti proslijeđeno tužilaštvu radi daljnjeg postupka.