Kazna samo tri godine zatvora!?

Vozaču automobila koji je vozio u suprotnom pravcu na autoputu A1 kod Linca u Austriji i u saobraćajnoj nesreći ubio dva djeteta sa Kosova, prijeti kazna od svega tri godine zatvora. Ovaj austrijski državljanin od 54 godine je pijan u srijedu uveče vozio suprotnim pravcem na autoputu kada se sudario sa automobilom u kom je bila porodica koja je iz Baden-Virtenberga u Njemačkoj krenula na odmor za Kosovo.

U nesreći su poginuli Doruntina (9) i Shkëmbi (20), dok je njihova majka Lumturia (39) zadobila povrede zbog kojih se nalazi u bolnici. Otac Agron (47) je lakše povređen i poslije nekoliko sati napustio je bolnicu, poslije čega su ga preuzeli rođaci koji su u koloni vozila krenuli sa njim na Kosovo.

Tužilaštvo u Lincu pokrenulo je istragu protiv pijanog vozača koji je izazvao sudar. Protiv njega se vodi postupak zbog ubistva iz nehata, kao i vožnje u pijanom stanju. Nakon što se otreznio on je saslušan i tom prilikom je izjavio kako se ničega ne sjeća. Dodao je da ne zna da je ušao u pogrešnom smjeru na autoput i da se sjeća samo kako je primjetio da su mu u susret dolazila vozila. Kada je shvatio da vozi pogrešnim smjerom bilo je već kasno.

Ovaj Austrijanac pušten je da se brani sa slobode pošto do sada nije krivično gonjen, a nije imao ni kazne zbog vožnje u pijanom stanju.