Uhapšen direktor finansija u opštini Prizren

Mehmet Bytyç nije imao finansijskih problema da zadovolji svoje seksualne želje. Direktor ekonomije i finansija u Skupštini opštine Prizren sumnjiči se da je maloljetnici plaćao za seksualne usluge.

Zbog ove sumnje Prizren je bio pod policijskom istragom poduže vrijeme.

Glasnogovornik policije Kosova, Brahim Sadriu, rekao je da je osumnjičeni uhapšen nakon prijave slučaja od strane jedne djevojke, koja je uhapšena prije mjesec dana.

"Ovaj slučaj je policija Kosova istraživala poduže vrijeme, pošto je jedna uhapšena djevojka rekla o plaćenim seksualnim slučajevima" rekao je Sadriu za portal "Prizrenpress".

Prema njenim riječima, tokom istrage se ispostavilo da je Bytyç bio dio tih "pregovaranja".

"Njegovo hapšenje je uslijedilo nakon što je uhapšena rekla da je osumnjičeni u vezi sa maloljetnicom. Nakon istrage je uslijedilo i hapšenje", rekao je Sadriu.

Osnovni sud u Prizrenu je odredio jedan mjesec kućnog pritvora za Mehmeta Bytyça. U međuvremenu, predsjednik opštine Prizren, Ramadan Muja je razriješio dužnosti Mehmeta Bytyça sa mjesta direktora Direktorijata finansija u opštini Prizren.

"Ova odluka je donesena na osnovu Odluke Osnovnog suda u Prizrenu koji je Bytyciu odredio jednomjesečni kućni pritvor. Optuženi je dužan da dostavi svu opremu Direktorijatu finansija", stoji u odluci Ramadana Muje.

Kako prenose mediji, direktor ekonomije i finansija u SO Prizren, Mehmet Bytyç nije uhapšen na radnom mjestu. Na radnom mjestu mu je uručen poziv da se javi u stanicu Policije.

Pouzdani izvori unutar policije i Tužilaštva u Prizrenu su rekli da je Bytyç uhapšen u Stanici policije.