Trojica optuženih zbog  dvostrukog zločina

Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu, Departament za teška krivična djela je podiglo optužnicu protiv trojice osumnjičenih: Fehmije Maliqija, Ruzhdije Maliqija i Besnika Borovcija. Trojica optuženih su odgovorni za ubistvo Firima i Asllana Lipovice (foto), 14. novembra 2013. godine.

Osnovo Tužilaštvo u Gnjilanu, Departament za teška krivična djela je nakon mnogih istraga i preplitanja više dokaza i činjenica, podiglo optužnicu protiv trojice osumnjičenih: Fehmije Maliqija, Ruzhdije Maliqija i Besnika Borovcija.

U podignutoj optužnici od strane tužioca Shabana Spahiua stoji da su 14. novembra 2013. godine, okrivljeni, bez prethodnog dogovora poneli vatreno oružje  - pištolje, kao i sjekire i noževe, a u saradnji i sa Bekimom Shodrom iz Kamenice otišli blizu kuće sada pokojnog Fitima Lipovice.

Ovaj potez je napravljen u cilju lišavanja života zbog ranijeg konflikta vezanog za korištenje puta koji vodi ka stambenom objektu u izgradnji, pokojnog Fitima Lipovice.

U optužnici se navodi da su optuženi Ruzhdi Maliqi i Besnik Borovci u početku noževima napali sada pokojnog Fitima Lipovicu i ranili ga u predjelu lijeve strane prsa i na desnoj strani oka, a također su nožem izboli sada pokojnog Asllana Lipovicu, i to na desnoj strani prsa, na lijevoj strani lica i na čelu.

Prema navodima optužnice, Fehmi Maliqi također je pucao iz vatrenog oružja u pravcu Ardonisa Lipovice.

Optuženi Fehmi Maliqi je pucao četiri puta na pokojnog Fitima Lipovicu pogodivši ga u desnu stranu glave, u lijevoj strani grudi, u prednjem dijelu kao i jedan metak nakon kojeg je žrtva umrla na licu mjesta.

Fehmi Maliqi je nastavio da puca iz vatrenog oružja i na, sada pokojnog Asllana Lipovicu, koga je pogodio u srce i u pluća.

Drugi optuženi Ruzhdi Maliqi je pucao u pravcu oštećenog Fidana Lipovice oštetivši mu kičmenu moždinu. Svi osumnjičeni se terete za krivično djelo "teško ubistvo".

Ovo suđenje se očekuje da će početi uskoro, a predviđeno je i na desetine svjedoka.

/rajonipress/