Vozač zaspao za volanom

Pedeset pet putnika je povrijeđeno od kojih 10 teže kada se rano jutros u selu Rudare kod Kuršumlije prevrnuo autobus koji se kretao iz Ljubljane prema Kosovu. Prema nezvaničnim informacijama, do prevrtanja autobusa koji je poslije toga sletio sa puta, najvjerovatnije je došlo pošto je vozač zaspao.

Nesreća se dogodila oko sedam časova, a prema prvim podacima povrijeđeno je više putnika.

Na licu mjesta su ekipe hitne pomoći iz Prokuplja kojima su u pomoć pritekle i kolege iz Kuršumlije i Niša, koje zbrinjavaju povrijeđene putnike.

Direktorka Doma zdravlja Kuršumlija Uranija Petrović rekla je agenciji Beta da je 10 teže povrijeđenih putnika upućeno u niški klinički centar, dok su ostali lakše povrijeđeni, raspoređeni u bolnicama u Kuršumliji i Prokuplju.
 
"Putnici su zadobili nagnječenja glave, grudnog koša, ruke, noge, ali ima pacijenata sa prelomima koji su upućeni na dalje liječenje u niški klinički centar" rekla je ona.
 
Autobus se prevrnuo u ranim jutarnjim satima, a ljekarima iz Kuršumlije koji su bili angažovani na izvlačenju i pružanju pomoći povrijeđenima, priključili su se i saniteti iz Niša i Prokuplja.