Okolnosti i motiv napada nepoznati

Nepoznate osobe sinoć su u sjevernom dijelu Mitrovice, aktivirale eksplozivnu napravu u dvorištu kuće čiji je vlasnik Bošnjak, povređenih nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta.

Eksplozivna naprava aktivirana je oko 23 sata, u dvorištu jedne kuće koja se nalazi u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, preko puta zgrade Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo u Mitrovici.

Eksplozija je bila jaka i čula se u većem dijelu grada. Pričinjena je manja materijalna šteta na kući, a niko od ukućana nije povređen.

Regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti je za agenciju Anadolija potvrdio da se eksplozija dogodila sinoć oko 23 časa u dvorištu kuće Bošnjaka Nagipa Hisenija. Kuća na koju je bačena naprava nalazi se u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, u sjevernom dijelu Mitrovice.
Prema riječima Hotija, u vreme eksplozije porodica Hiseni je bila u kući, ali niko nije povređen.
Od ekslozije su, kako je rekao Hoti, popucala prozorska stakla na kući Hisenija, kao i na još jednoj kući u neposrednom susedstvu. Policija je sinoć odmah izašla na mesto događaja, a uviđaj je nastavljen i jutros. U toku dana očekuje se potvrda o kojoj vrsti eksploziva je riječ. Okolnosti i motiv napada su za policiju za sada nepoznati.

Ovaj, još jedan u nizu incidenata u Mitrovici nastavak je serije incidenata koji se u ovom gradu događaju od početka godine.

Poslednji incident se dogodio u petak uveče kada je zapaljeno jedno putničko vozilo čiji je vlasnik jedan Srbin iz Mitrovice.