Seks u troje, karte za koncert, kupon za popust...

Svaki zločin ima svoju pozadinu, no sljedeće će vas u najmanju ruku šokirati. Ovo su službeni iskazi dani policiji, odnosno, ovo su razlozi koje su počinitelji dali policiji na ispitivanju.

Donosimo pregled deset teških zločina koji su počinjeni zbog neobičnih razloga, a sakupio ih je Listverse:
 
1. Pokušaj ubistva radi liječenja glavobolje
 
"Ideš mi na živce!" ili "Od tebe me boli glava!" nisu pretjerano ozbilje uvrede, no u ovom slučaju, jedna žena je skoro izgubila život. Muškarac iz savezne države Utah je 9-milimetarskim pištoljem upucao svoju verenicu, tvrdeći da od nje ima stalne glavobolje te da je to jedini način da glavobolja prestane. Žena je preživjela, a muškarac čeka suđenje (s glavoboljom).
 
2. Pljačka banke zbog državnih intervencija u bankarski sektor
 
Kada je Michael Fenter iz Washingtona uhapšen 2009., ni policija nije bila sigurna o čemu se zapravo radi. Iako je uhvaćen s eksplozivom i maskom, do tada je bio dobrostojeći farmer, otac troje djece i praktički simbol američkog načina života. Tvrdi da je opljačkao banku zbog državnih intervencija u bankarski sektor, za koje je smatrao da nisu pravedne (2009. godina bila je kulminacija recesije i propadanja mnogih banaka).
 
3. Napad hladnim oružjem zbog poze tokom seksa u troje
 
Ashley Hunter i Orlando DeWitt upoznali su se u zatvoru, a poslije izlaska su ostali dobri prijatelji. Jednu večer su izašli na piće i upoznali djevojku koju su kasnije doveli kući. Par čašica kasnije, situacija je postala napeta a završila je na kauču, bez puno odjeće. U jednom trenutku, trebalo je doći do promjene poze što se Orlando odbio. Ashley se naljutio i napao ga mesarskim nožem, nakon čega je uhapšen.
 
4. Glumljenje napada i silovanja zbog preseljenja u bolje susjedstvo
 
U aprilu 2011., Laurie Martinez je nazvala 911 da prijavi silovanje i fizički napad, tvrdeći da je krivac "nepoznati crni muškarac" koji je provalio u njezinu kuću. Kasnije se ustanovilo da je napadač bila njezina najbolja prijateljica koja joj je probušila usnu iglom, udarila par puta i odnijela skupe stvari u svoju kuću. Dvije žene su dogovorile ovakav scenarij kako bi Laurie uvjerila muža da se presele u elitnije susjedstvo. Na kraju je izgubila posao, skrbništvo nad djecom i muža.
 
5. Napad vatrenim oružjem zbog kupona za popust od jednog dolara
 
Prošlog mjeseca policija je obaviještena da starija gospođa prijeti vatrenim oružjem jer su joj odbijeni kuponi za popust. Mary Alday je mahala svojim Smith & Wessonom pred prodavačicom u Walmartu, a policajci su je smirili električnim omamljivačem.
 
6. Pokušaj ubistva zbog psa bez uzice
 
Kada se Daniel Pirtle dovezao u Walmart na Aljasci, voditelj ga je uredno zamolio da psa kojeg je doveo sa sobom stavi na uzicu. Na to je Daniel izvadio pištolj i upucao ga u stomak. Voditelj poslovnice se izvukao, no Danielu će se suditi zbog pokušaja ubistva.
 
7. Ucjena zbog pauka

 
Bryan Paul Smith je otprije bio poznat policiji zbog krađa, ali ovog puta je nadmašio samog sebe. Naime, poznanik ga je zamolio da pričuva njegovog kućnog ljubimca (i to pauka) dok je ovaj na putu, što je Smith prihvatio. Međutim, kasnije je počeo tražiti novac, u protivnom će ubiti pauka. Ucjenjivanje je prijavljeno policiji, a kada su došli na mjesto zločina, pronašli su otetog sibirskog haskija i desetogodišnje dijete.
 
8. Pljačka banke zbog naporne supruge
 
Anthony Miller iz Pennsylvanije nije bio običan pljačkaš banke, tvrde očevici. Nije bio nervozan, nije nikome prijetio, samo je uzeo novac i odšetao van. Policija ga je ipak preduhitrila, no on se nije odupirao, a najviše se veselio zatvoru jer će biti dalje od svoje posesivne supruge. Osuđen je na tri godine zatvora, a supruga je ipak pristala na razvod.
 
9. Naručeno ubistvo zbog posuđenih zvučnika
 
Kent Craig nije volio posuđivati stvari, a njegovog prijatelja Craiga Corlea je to stajalo glave. Posudio je od njega profesionalne zvučnike i svaki puta ih je zaboravio vratiti, što je Kentu pomutilo razum. Unajmio je profesionalca da ga pretuče, no putem se ipak predomislio i zapovjedio mu da ga ubije. Danas služi kaznu od 26 godina.
 
10. Ubistvo zbog karata za koncert Avril Lavigne
 
Zašto je 39-godišnji Robert Lyons jako želio otići na koncert Avril Lavigne nikome nije jasno, no očito je imao neki razlog jer je upravo zbog toga ubio vlastitu majku. Nesretna žena je imala "vezu" koja je mogla osigurati dobra mjesta na koncertu, no nije kontaktirala na vrijeme. Lyons je poludio te ju je prvo izudarao bocom konjaka i na kraju više puta izbo nožem.