Mislio da je provalnik

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius uhapšen je nakon što je ubio svoju djevojku u kući u Pretoriji misleći od nje da je provalnik.

Policija je objavila da je djevojka preminula na mjestu događaja. Okolnosti pod kojima je došlo do ove tragedije nisu poznate, ali mediji navode da je sportista najvjerovatnije od djevojke mislio da je provalnik i bez razmišljanja pucao u nju.
"Pronašli smo pištolj kalibra devet milimetara na mjestu događaja. Osumnjičeni je uhapšen, kazao je za Reuters glasnogovornik policije Katlego Mogale
Dvadesetšestogodišnji atletičar je u historiju ušao kao prvi amputirac koji je učestvovao na Olimpijadi. Naime, on je u Londonu 2012. učestvovao u polufinalnoj utrci na 400 metara.
Pistorius, koji ima proteze od karbonskih vlakana koje imaju oblik oštrica, zbog čega ja poznat i kao "Blade runner", učestvovao je na Paraolimpijskim igrama 2004. u Atini i 2008. u Pekingu. 
Njemu su obje noge amputirane zbog kongenitalne malformacije kada je bio star svega 11 mjeseci.
U Južnoj Africi stopa kriminala je jedna od najvećih u svijetu i mnogi građani posjeduju oružje kako bi se zaštitili od kriminalaca.