Silovana 24-godišnja djevojka iz Bergama

Jedan državljanin Kosova je uhapšen, nakon što je seksualno zlostavljao mladu djevojku iz Italije. Jučer poslijepodne, policija u Italiji je uhapsila 35-godišnjeg muškarca kosovskog porijekla, nakon što je on silovao 24-godišnjakinju na javnom parkingu u Bergamu, Italija.

Prema navodima italijanske policije, smatra se da se incident dogodio u noći između petka na subotu pršle sedmice.

Policija Italije je uhapsila 35-godišnjeg V.R. sa Kosova. On je imao prebivalište u Italiji, a uhapšen je zbog optužbe da je silovao mladu Italijanku, prenosi piše portal bw, prenosi portal Indeksonline.

U međuvremenu, saznaje se da je tokom posjete ljekaru, 24-godišnja djevojka saznala da je trudna, što znači da nad državljanininom sa Kosova stoje ozbiljne optužbe jer je pored toga što je izvršio silovanje, ona bila u drugom stanju.

Kosovar je uhapšen dok je popravljao svoj automobil na parkingu, gdje je silovana djevojka iz Bergama.

S druge strane, policija iz Bergama je izjavila da je Kosovar oženjen, otac dvoje djece. Identifikacija i hapšenje osumnjičenog je izvedeno zahvaljujući svjedočenju silovane djevojke i nekoliko njenih drugarica koje su bile sa njom te noći kada se cijela stvar dogodila.

Policija nastavlja istragu na otkrivanju pune verzije događaja i mogućnost sudjelovanja kosovskog državljanina u ovom slučaju.