Novi masakr u Aurori

Četiri su osobe ubijene, među kojima i napadač, u otmici u subotu u Aurori u američkoj državi Coloradu, istom gradu u kojem je prošlog jula napadač u kinu ubio 12 a ranio još 58 osoba, izvijestila je televizijska stanica KUSA.

Policija je saopštila da je jedna osoba uspjela da pobjegne iz kuće, gdje se "naoružani i opasan" muškarac ranije zabarikadirao sa taocima. Više kuća je evakuisano, a putevi zatvoreni iz bezbjednosnih razloga, prije nego što je policija ubila osumnjičenog.
 
Aurora se u julu našla na naslovnim stranicama svetskih medija, pošto je jedan muškarac sa maskom Džokera upao na premijeru najnovijeg filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza" i ubio 12, a ranio 58 ljudi.

Nakon nekoliko sati neuspješnih pregovora s otmičarem policija je ušla u kuću u kojoj se zabarakidirao i ustrijelila ga, izvijestila je postaja. U kući su našli tijela još tri ustrijeljene osobe.
 
Policija u Aurori još nije dala podrobnije informacije o incidentu.
 
Policija je u subotu popodne obavijestila susjede o vanrednoj situaciji i evakuirala nekoliko ulica, rekla je stanici KUSA glasnogovornica policije Cassidee Carlson. Jedna je osoba pobjegla iz kuće i obavijestila vlasti, izvijestila je KUSA.