U velikoj hali restorana "Nafron Exclusive" u Prizrenu, održan je predizborni skup Shaqira Totaja, zajedničkog kandidata PDK-a, Koalicije Vakat, AAK-a, KDTP-a i Udružene partije Roma Kosova za predsjednika Opštine Prizren.

Veličanstvenom skupu prisustvovali su i visoki funkcioneri PDK-a sa centralnog i lokalnog nivoa; predsjednik partije Kadri Veseli, zamjenik ministra Enver Hoxhaj, predsjednik ogranka PDK-a za Prizren, Minir Krasniqi, funkcioner PDK-a, Nijazi Kryeziu, aktuelni gradonačelnik Ramadan Muja, kao i simpatizeri, članovi i aktivisti iz svih zajednica u Prizrenu i okoline.
Ispred koalicije i partija koje podržavaju kandidaturu Shaqira Totaja za gradonačelnika Prizrena promociji su prisustvovali, predsjednik DSB-a, Rasim Demiri, poslanica Duda Balje, zamjenik ministra za dijasporu, Ćerim Bajrami, visoki politički savjetnik mistra za Regionali razvoj, Memiš Birdaini, aktuelna i buduća odbornica u Skupštini Prizrena, Memnuna Ajdini, predsjednik Glavnog odbora DSB-a, Fikret Sezairi, počasni predsjednik koalicije Vakat, Džezair Murati i drugi.
Pored koalicije Vakat, podršku Shaqiru Totaju dali su i predsjednik KDTP-a, Mahir Jagcilar, Lulzim Kabashi ispred AAK i Albert Kinolli ispred Udružene partije Roma Kosova.
Predsjednik PDK-a, Kadri Veseli sa svojim saradnicima i partijskim kolegama ponovio je kandidat za predsjednika Opštine Prizren Shaqir Totaj ima njihovu ogromnu podršku.
U svom govoru, kandidat za gradonačelnika Prizrena Shaqir Totaj je rekao da će zajedno sa svima koji ga podržavaju, slaviti pobjedu 19. novembra i krenuti u reforme za novi, ljepši i bogatiji Prizren.
"Dragi moji Prizrenci, drago mi je da večeras sa vama mogu da podjelim radost jer ste vi samim svojim dolaskom potvrdili vaše opredjeljenje i odlučili za koga ćete glasati u drugom krugu. Pozdravljam sve koalicione partnere koji su u meni vidjeli čovjeka koji će ih predstavljati u naredne četiri godine. Ja ću za naš Prizren uložiti sav svoj potencijal i za budućom gradskom vladom, lijepi Prizren učiniti još ljepšim i naprednijim", rekao je Totaj.
Predsjednik Demokratske partije Bošnjaka, Rasim Demiri je u svom obraćanju, poručio građanima Župe, Podgore i grada Prizrena da je Shaqir Totaj čovjek koga prije svega treba respektovati i uvažavati, jer njegovi uspjesi na polju ekonomije, menadžiranja, sporta i kulture, jasno govore o kakvom je stručnjaku riječ. Demiri je rekao da će njihov zajednički kandidat biti apsolutni pobjednik u drugom krugu izbora, pogotovo kada je riječ o bošnjačkim sredinama. Demiri je kazao da će Totaj u Župi i Podgoru odnijeti 95 posto glasova.
Kao po običaju, na kraju promocije organizator je riječ dao predsjedniku PDK-a, Kadriju Veseliu.
Veseli je za Totaja rekao da on nije politikant nego da je čovjek iz naroda koji je mnogo učinio za Prizren, a takođe i za čitavo kosovsko društvo. On je istakao da su dosadašnji rezultati Totaja vidni na svakom koraku, da je on rođen i odrastao u gradu koji voli, a taj grad će Shaqir Totaj kao gradonačelnik Prizrena unaprediti na svakom polju.
Na kraju svog obraćanja Veseli je rekao da će uspjeh njihovog kandidata biti ne samo uspjeh PDK-a već i Koalicije Vakat, KDTP-a AAK-a, Udružene partije Roma Kosova i svih onih koji će glasati za Shaqira Totaja.