U razgovoru s ministrom Hoxhajem

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u razgovoru s ministrom spoljnih poslova Kosova Enverom Hoxhajem pružila snažnu podršku "integritetu i nedjeljivosti Kosova".

Grabar Kitarovićeva je rekla i da Hrvatska podržava članstvo Kosova u evroatlanskim integracijama, saopštila je služba za odnose sa javnošću predsjednice države.
Kolinda Grabar-Kitarović i Hoxhaj su ocjenili da su bilateralni odnosi Zagreba i Prištine "izvrsni i partnerski", a u razgovoru su razmotrili i mogućnosti za jačanje i privredne saradnje.
Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su razmjenili mišljenja i o političkom i bezbjednosnom stanju na jugoistoku Evrope, "složivši se u ocjeni niza prijetnji i potrebi češće razmjene mišljenja o ovoj temi između dvije države".
Predsjednica Hrvatske je čestitala građanima Kosova godišnjicu nezavisnosti.
Hoxhaj se u okviru zvanične posjete Zagrebu ranije danas susreo i s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem i ministrom spoljnih i evropskih poslova Davorom Ivom Štirom. I u tim susretima je ocjenjeno da su odnosu Hrvatske i Kosova odlični, kao i da treba ojačati privrednu saradnju.