Nakon intervjua Putina ARD-u

Poslje emitovanja intervjua koji je ruski predsjednik Vladimir Putin dao Prvom programu njemačke televizije (ARD), koji je u nedjelju uveče pratilo 5,6 miliona gledalaca, list "Bild" otkriva da su mnoge od Putinovih rečenica loše poluistine.

Na tvrdnju šefa Kremlja da "aneksija Krima nije bila povreda međunarodnog prava" i to što je Putin uporedio Krim sa Kosovom, "Bild" iznosi da je NATO 1999. godine djelimično prekršio međunarodno pravo, jer je bez mandata UN bombardovanjem intervenisao zbog Kosova iako su Rusija i Kina bile protiv.
Međutim, postoje dvije velike razlike između Krima i Kosova, smatraju u "Bildu". 
"Na Kosovu su stotine hiljada Albanaca bile ugrožene od regularne srpske armije protjerivanjem i smrću. I osim toga, na Kosovu se intervenisalo tek poslje višegodišnjih uzaludnih diplomatskih pokušaja."
"Bild" dalje navodi da su Ujedinjene nacije uz učešće Rusije pokušale i prije 1999. godine da "diplomatskim vatrometom Srbiju navedu da popusti na Kosovu koje je većinski naseljeno albanskim stanovništvom".
Čak je i poslije bombardovanja Srbije, skoro deset godina pregovarano do proglašenja nezavisnosti 2008. godine. Tako ovaj list dolazi do druge velike razlike između Krima i Kosova, "Kosovo postalo nezavisna država, dok je Krim pripojen Rusiji".
List opovrgava i Putinovu izjavu da "Rusija ne mora da liferuje oružje separatistima, jer u modernom svijetu ljudi koji žele da se bore uvijek mogu da ga nabave". Kao kontraargument se navodi to da su NATO i tajne službe uvjereni da Rusija naoružava separatiste protivvazdušnim sistemima, kao i da je tenkove ipak "teško nabaviti na crnom tržištu".