Protest u Prištini i Tirani

Protest u Prištini zbog odluke UEFA. Albanski navijači putem društvenih mreža pozivaju na protest ispred kancelarije premijera Edija Rame u Tirani. Poruka protesta: ”UEFA, ne za... se sa Albancima!”

Društvene mreže na Kosovu i u Albaniji ”poludjele” su poslije odluke UEFA-e da prekinuti meč u Beogradu registruje rezultatom 3:0 za Srbiju, oduzme tri boda Srbiji i obje ekipe kazni sa po 100.000 eura.
Navijači fudbalskog kluba Priština protestovali su u centru Prištine. Oni su nosili transparente ”UEFA - mafija” i ”Recite da rasizmu”.
Protestni skup i u Tirani, pod sloganom: ”UEFA, ne za... se sa Albancima!”.
Organizatori, koji su poziv uputili putem društvenih mreža, traže da vlada u Tirani jasno pokaže neslaganje sa odlukom Evropske fudbalske unije.
Premijer Albanije Edi Rama ocjenio je da odluka UEFA o kaznama zbog prekida meča fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije nije pravedna.
”Fudbalski savez Albanije će dobro uraditi ako otvori sudski postupak do kraja. Danas nije bilo pravde za ono što se dogodilo na stadionu u Beogradu. Naprijed Albanija”, napisao je Rama na Twitteru.