Sastanak ministara regiona u Beogradu

Ministar za ekonomski razvoj u Vladi Kosova Fadilj Ismajli kaže za B92 da se nada da će ministri Vlade Srbije uskoro posjetiti Prištinu.

U Beogradu se održava skup "Ekonomsko upravljanje i povezanost" i ovo je prvi zvanični sastanak u Beogradu na koji su došli ministri Vlade Kosova.
Sastanku, na kome se razgovara o ekonomskoj saradnji, prisustvuju ministar spoljnih poslova Enver Hoxhaj i ministar za ekonomski razvoj Fadilj Ismajli.
"Iskreno se nadam da će i politički lideri svih država zapadnog Balkana poslati jasnu poruku da smo spremni da radimo u korist svih, u korist boljeg standarda i u opštem interesu naših građana", kaže Fadilj Ismaijli za B92. 
Ismajli je uvjeren da je saradnja u regionu moguća. 
"Ako se vratite u prošlost 100 godina ili ako hoćete i manje, i pogledate zapadnu Evropu, gdje je ona tada bila? I oni su imali sukobe, i oni su imali neslaganja. Ali sada, ispred sjedišta Evropske komisije imate statuu gospodina Schumanna koja na najjasniji način pokazuje šta je važno - a to su mir, i to je prosperitet. Mi to danas radimo i na ovom ekonomskom forumu. Pokušavamo da se dogovorimo o projektima koji će oslabiti granice među zemljama i narodima i omogućiti bolju budućnost za sve nas", kaže Ismajli. 
On dodaje i da se nada da će ministri Vlade Srbije uskoro posjetiti Prištinu. 
"Nadam se da će i moje kolege u Beogradu na isti način cijeniti ovaj susret. Imali smo sastanke izvan Beograda, danas smo u Beogradu, bili smo zajedno u Briselu kada se pregovaralo o energetici, sada prelazimo na ostale. I ja, i moje kolege u Prištini blagonaklono gledamo na to da slijedeći sastanak bude u Prištini", rekao je ministar za ekonomski razvoj Fadilj Ismaijli. 
Ismajli je dodao da, na osnovu utiska koji imaju on i njegove kolege, smatra da bi srpski ministri htjeli da dođu u Prištinu.