Utakmica Srbija - Albanija

Zastava koja je izazvala prekid utakmice Srbija - Albanija, sadrži mapu Velike Albanije, u vrhu je pisalo "28.11.1912", sa strane su bili likovi političara Ismaila Qemalija i ratnog vođe Ise Boletinija sa natpisom "AUTOCHTHONOU" (Oduvijek tu).

Velika Albanija je težnja koja se javlja na političkoj sceni Albanije još od kraja XIX vijeka i Prizrenske lige. Tokom Drugog svjetskog rata italijanske okupacione vlasti uključile su u sastav Albanije mnoge od teritorija sa mape.
Osim kompletne Republike Albanije i Kosova, u sastav Velike Albanije sa mape ulazi gotovo polovina Crne Gore, uključujući Podgoricu, gotovo polovina Makedonije, uključujući Skoplje, gotovo kompletna sjeverozapadna Grčka, od prevlake na Prevezi, uključujući Krf i Janjinu, kao i dijelove Srbije - Preševo, Bujanovac, Medveđu, Sandžak i Toplicu. 
Dva čovjeka čiji su likovi bili na zastavi su političar Ismail Qemali i ratni vođa Isa Boletini. 
Boletini je rođen u Boletinu kod Mitrovice 1864. godine, bio je jedan od pionira borbe za albansku nezavisnost, a u Balkanskim ratovima borio se protiv Srbije. 
Ismail Qemali je albanski državnik koji je učestvovao u pisanju albanske deklaracije nezavisnosti. Bio je prvi premijer i ministar spoljnih poslova nezavisne Albanije od 1912. do 1914. godine. 
Utakmica kvalifikacija za Euro 2016. između Srbije i Albanije prekinuta je sinoć nakon što su se sukobili pojedini igrači domaće i gostujuće selekcije. Prethodno su baklje uletjele na teren, nakon čega se zastava Albanije zavijorila iznad Partizanovog stadiona u Beogradu.