Na poziv visoke predstavnice EU

Delegacije Beograda i Prištine nastavljaju razgovore sutra u Briselu uz posredovanje Catherine Ashton. Pozvala sam ih da dođu, budu konstruktivni, spremni da razmotre različite opcije i postignu kompromis, navodi se u saopštenju visoke predstavnice EU.

Premijeri Ivica Dačić i Hashim Thaçi sastaće se sutra u Briselu, u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbjednost Evropske unije Catherine Ashton. 
Catherine Ashton potvrdila je u pisanoj izjavi da je pozvala premijere Srbije i Kosova, Ivicu Dačića i Hashima Thaçija na novi sastanak, sutra, u srijedu, 17. aprila u Briselu.
"Pozvala sam ih da dođu, budu konstruktivni, spremni da razmotre različite opcije i postignu kompromis", navodi se u saopštenju.  
Ranije je najavljivano da bi visoka predstavnica EU Catherine Ashton u srijedu mogla da posjeti Beograd i Prištinu, pod uslovom da postoje izgledi za postizanje dogovora. Ashtonova je ove nedjelje na balkanskoj turneji, u okviru koje u četvrtak treba da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a u petak i Hrvatsku.
Delegacija Prištine, koju predvodi premijer Hashim Thaçi, već je otputovala za Brisel.
Koordinator političkog dijaloga Blerim Shala i savjetnik premijera Kosova Bekim Çolaku su u izjavi za KTV rekli da sporazum još nije postignut i da će se o njemu pregovarati u Briselu.
Kosovska ministarka za evropske integracije Vlora Çtaku je na svom Twitter nalogu, uz najavu sastanka, napisala da se nada da "ova prilika neće biti propuštena".