Indijci koji su u subotu ujutro preživjeli pad zrakoplova u Mangaloreu svjedoče o stravičnom događaju koji će im obilježiti život. S njima u zrakoplovu bilo je i 19-ero djece i čak četiri bebe.

U padu zrakoplova tvrtke Air India Express poginulo je 159 ljudi. Nesreću je preživjelo njih sedam. Svi su u teškom stanju prevezeni u bolnicu, no BBC je kasnije javio da ih je dvoje nakon pregleda čak pušteno kući.

Neki od njih za CNN su prepričali vjerojatno najstravičnije trenutke u svom životu. Govorili su kako su iskakali iz raspadnutog zrakoplova dok se još nije pretvorio u buktinju. Prije pada su čuli zvukove poput eksplozije gume. Među njima je bio i Umer Farooq.

"Čuo se jak udarac. Potom je avion otišao u stranu prema stablima. Kabina se napunila dimom. Zapleo sam se među kablove, no uspio sam se izvući", posvjedočio je Farooq, koji je zadobio opekline po nogama, rukama i licu.

Tridesetdvogodišnji Putturismail Abdulla iz nesreće je čudom izašao neozlijeđen. Nakon što je iskočio iz aviona, od straha je bez prestanka hodao pola kilometra.

Boeing 737, koji je letio iz Dubaija za Mangalore, u subotu ujutro u 6 sati i 30 minuta promašio je pistu, pao u dolinu i zapalio se. Agencije su javile kako je u to vrijeme vidljivost bila slaba, te da je padala kiša.

Zrakoplovom je upravljao Britanac, srpskog podrijetla F. Glušica. On je uoči nesreće javio da ima problema sa zrakoplovom. Nekoliko trenutaka kasnije poginuo je zajedno sa svojim kopilotom, koji je iz Indije. I svi putnici su državljani Indije. Veliki broj ljudi vraćao se s poslova u Dubaiju. Među njima je bilo 19 djece i četiri bebe. Iz srušene olupine spasioci su do sada izvukli 127 tijela.