Australian open

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je 22. igrača svijeta Španca Alberta Ramosa rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 6:3) te se tako plasirao u 4. kolo Australian Opena.

Đoković je do trećeg kola stigao pobjedama protiv Younga i Monfilsa, dok je Ramos pobijedio Donaldsona i Smyczeka. Već u prvom setu Srbijanac je pokazo da bez većih problema želi doći do pobjede, a pri vodstvu od 3:2 u setovima pravi prvi, a nedugo zatim i drugi break za rezultat 6:2 u gemovima i vodstvo od 1:0 u setovima. 
U ritmu u kojem je završio prvi, Đoković je igrao i drugi set. Prvo je odigrao dva sigurna gema na svoj servis, a kod vodstva od 2:1 pravi treći break na meču zahvaljujući kojem je poslije stigao do vodstva od 6:3 u gemovima, odnosno 2:0 u setovima.
Nekada prvi igrač svijeta u trećem setu samo je rutinski završio posao, a on je opet, baš kao u prva dva seta, ključnu razliku napravio u trećem gemu kada pravi prvi break i na kraju, za oko dva i po sata, stiže do pobjede protiv Španca rezultatom 3:0 u setovima. 
Đoković će u osmini finala igrati protiv Južnokorejca (58. na ATP) Hyeona Chunga koji je u 3. kolu pobijedio Zvereva rezultatom 3:2.