Tenisu nedostaje talenata

Nekada najbolji teniser svijeta Mats Wilander iskazao je zabrinutost zbog sve manjeg broja mladih igrača kakvi su u prošlosti bili Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković ili Andy Murray, a dodao je da će legendarni Švicarac osvajati Grand slamove kada bude imao 40 godina.

On je na početku naveo razloge zbog kojih smatra da će Roger Federer još dvije ili tri sezone igrati na vrhunskom nivou, a kao glavnu odluku naveo je igranje isključivo Grand slamova. 
"Smatram da će Federer igrati još dvije ili tri godine. Na Grand slamovima može biti konkurentan i sa 40 godina. Igrat će manje turnira jer je shvatio da je to potrebno za osvajanje najvećih takmičenja, a to je pokazao prošle godine u Australiji. S njegovim stilom igre, talentom, načinom na koji radi, a radi više nego što ljudi misle, on može još uvijek biti u igri", kazao je Wilander.
Wilander je nakon toga otkrio zbog čega je sve manji broj mladih tenisera koji žele postati najbolji na svijetu.
"Vjerujem da je problem s mlađim igračima to što je nema veliki broj 20-godišnjaka kao što su bili Nadal, Murray, Đoković i Hewitt. Mladi igrači previše treniraju u ranim godinama i kada dođu do profesionalnog nivoa gdje se problemi odmah završavaju, na to nisu navikli. Treba im nekoliko godina da shvate šta žele i kako to da postignu", završio je Wilander.