Kraj suradnje

U protekle tri godine, dok ga je trenirao Becker, Đoković je osvojio šest Grand Slam titula i pobijedio na 25 turnira među kojima i na dugo čekanom Roland Garrosu.

Najbolji tenisač Srbije i trenutačno drugi igrač na svijetu Novak Ðoković potvrdio je da neće produžiti suradnju sa Borisom Beckerom.
"Nakon tri veoma uspešne godine Becker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti", objavio je Ðoković na Facebooku.
"Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim dobar nivo igre, napravim dobar raspored i postavim nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke", dodao je Ðoković.
Vijest o prekidu suradnje Đokovića i Beckera prvi su objavili njemački mediji, čime su se obistinile glasine koje su počele kružiti od ljeta kad je nagoviještena takva mogućnost.

Sporne nadležnosti u timu

Srpski tenisač je, pod trenerskom palicom Beckera, u protekle tri godine osvojio šest Grand Slam titula i pobijedio na 25 turnira, među kojima i na dugo čekanom Roland Garrosu.
Đoković je u tom razdoblju pobijedio i na 14 Mastersa te dva završna Mastersa u Londonu.
U drugoj polovici ove sezone Ðoković je, zbog navodnih osobnih problema, ali i povreda, izgubio veliku prednost koju je imao pred pratiteljima na ATP listi te pao na na drugu poziciju.
Becker je, prema navodima njemačkih medija, imao problem s raspodjelom nadležnosti u timu, a navodno je bio sporan suradnik koji je zadužen za mentalnu snagu Novaka Ðokovića.