Eliminacija u ranoj fazi

Južnoafrički teniser Kevin Anderson pretrpio je ove godine eliminaciju u ranoj fazi Wimbledona. On je izgubio u prvom kolu od Uzbekistanca Denisa Istomina, što je bilo veliko iznaneđenje, s obzirom na to da je godinu dana ranije poražen u četvrtom kolu od Novaka Đokovića, i to u pet setova.

Neočekivani poraz na startu od 80 mjesta slabije plasiranog igrača na ATP listi teško mu je pao, ali ga je odmah gurnuo u drugi plan. Razlog za to su brojne prijetnje smrću koje je dobio putem društvenih mreža poslije poraza u prvom kolu. 
“To se dešava skoro poslije svakog meča, bez obzira na okolnosti. Ljudi koji se klade na društvenim mrežama ostavljaju vrlo neprimjerene poruke”, rekao je 30-godišnji Anderson. 
On nije krio da su ga poruke uznemirile. 
“To su stvari sa kojim se suočavaju profesionalni sportisti, jer su u centru pažnje javnosti. U njima ima mnogo toga i ne osjećate se baš dobro kad ih pročitate, jer uglavnom ne možete da utičete na njih, ali bolje bi bilo da ne znate njihov sadržaj. Ipak, to je realna strana svijeta u kojem živimo”, dodao je Anderson, koji je zahvalio svim dobrim ljudima koji su bili uz njega tokom teške godine. 
On je u 2016. godini morao da napravi dugu pauzu zbog povrede ramena. Poslije predaje meča u prvom kolu Australian Opena, pokušao da igra u Delray Beachu sredinom februara, ali je nakon toga morao napraviti pauzu, pa se vratio na teren tek u maju. 
Očigledno je da još nije uhvatio formu koja ga je krasila prije povrede, ali to strastvene kladioničare ne zanima.