Protivnica joj nije ni čestitala na mreži!

Francuska teniserka Alize Cornet plasirala se u naredno kolo Rolan Garosa, ali je definitivno svojim ponašanjem privukla pažnju na krajnje negativan način.

Francuskinja je slavila poslije velike borbe nad Njemicom Tatjanom Mariom, u tri seta, rezultatom 6:3, 6:7(7), 6:4.

U trećem setu došlo je do izražaja ono što joj mnoge teniserke zamjeraju na turu, a to su foliranja tokom meča. Cornet je imala problem sa grčevima, ali svi su bili skeptični – jer je ona u pitanju.

Cornet nije mogla da dobije medicinski tajm-aut zbog grčeva, to nije po pravilima. Ali je zato koristila svaki mogući trik da joj trener bude u blizini kad su bile promjene strana. Čak je i rekla sudiji da joj trener masira jednu nogu, a on je zapravo masirao drugu?!

U tim momentima je Maria na drugoj strani bila na ivici suza i nerava. Od sudije je tražila da opomene Francuskinju zbog prekoračenja vremena za servis.

Kako je set odmicao, Cornet je igrala bolje, a grč bi je naprasno prošao poslije vinera. A Maria je izgubila igru.

Cornet je nakon ove meč lopte pala na šljaku, držala se za glavu, kao da je osvojila Rolan Garos. Maria se na drugoj strani samo pozdravila sa sudijom i bjesno počela da pakuje stvari.

Kada se i Cornet dovukla do sudije sva pod emocijama, Maria joj je prišla i nešto odbrusila, uperivši prstom u nju, što je domaću publiku natjeralo da joj zviždi.

- Rekla mi je da nisam bila fer. Ali ona nije bila fer kada je tražila od sudije da me opomene zbog prekorčenja vremena za servis - navodno je poentirala Cornet.

Maria uopšte nije krila svoje razočaranje:

- To nije bilo fer što je radila, imala je grčeve! Dovela je pomoć zbog lijeve noge, a imala je grčeve u desnoj nozi? I poslije ona kaže da ja nisam fer? Ne znam u kom svijetu živi ta djevojka. Svi znamo da često pravi šou, ali ovako? To je ludo- rekla je Njemica.