Na društvenim mrežama osvanula je video-snimka otprije tjedan dana na kojoj se vidi kako Roger Federer igra tenis sa svojim ocem Robertom. Mnogi smatraju da upravo ta snimka otkriva kako je slavni švicarski tenisač ozlijedio svoja leđa zbog čega je kasnije odustao od nastupa u finalu ATP Mastersa protiv Novaka Đokovića.

Nakon njegovog otkazivanja finalnog meča u medijima se podigla velika prašina. Dio teniske javnosti smatra da je Federer predao meč kako bi izbjegao siguran poraz od Đokovića, koji je igrao u sjajnoj formi, a novinar Eurosporta Alex Chick otišao je toliko daleko napisavši da je Federer "izdao sportski duh".
U spomenutom videu vidi se kako Federer i njegov otac Robert zabavljaju na terenu, a u jednom trenutku Federer senior prilično je jakom lopticom pogodio sina u leđa. Nakon što je video procurio u javnost, počele su rasprave oko toga da li je silina udarca uistinu mogla nanijeti ozljedu slavnom igraču. Dok neki smatraju da je, drugi ismijavaju takvu mogućnost.
Kako bilo, Federer se u samo tjedan dana oporavio od fantomske ozljede i bit će spreman za nastup u velikom finalu Davis Cupa između Švicarske i Francuske koji započinje danas.