Priča dana s Wimbeldona

Hladno i nesportski čestitala je Poljakinja Agnieszka Radwanska Njemici Sabine Lisicki na pobjedi u polufinalu Wimbledona. Jedva joj je i pružila ruku pa nakon toga poručila: 'Zar sam možda trebala plesati?'

Lisicki je do prvog Grand Slam finala u karijeri došla pobjedom protiv četvrte igračice svijeta Agnieszke Radwanske, sa 6-4, 2-6, 9-7 poslije dva sata i 18 minuta igre.
Lisicki je drugi put na turniru okrenula zaostatak 3-0 u trećem setu, nakon što joj je to uspjelo i u osmini finala protiv Serene Williams. Razumljivo je da njezinoj sreći nije bilo kraja, pa se nakon dobivene meč-lopte nakratko legla na travu. No, brzo se pridigla i potrčala prema mreži kako bi se tradicionalno rukovala sa suparnicom.
Agnieszka Radwanska ju je čekala, pružila joj ruku na djelić sekunde i okrenula glavu. Suparnicu nije ni pogledala u oči. Novinari su je upitali zbog čega nije provela barem koju sekundu na mreži s Lisicki i čestitala joj barem malo srdačnije.
"Zbog toga što nisam bila raspoložena za to u tom trenutku. A što sam to trebala napraviti? Zar sam možda trebala plesati?", odbrusila je Radwanska.
Možda se mogla malo ugledati na svoje sunarodnjake Jerzyja Janowicza i Lukasza Kubota, koji su međusobno igrali u četvrtfinalu. Nakon što je Janowicz pobijedio 7-5, 6-4, 6-4 i postao prvi tenisač iz Poljske u polufinalu bilo kojeg Grand Slam turnira, dvojica prijatelja proveli su oko 15 sekundi u zagrljaju, a onda su u maniri nogometaša razmijenili i dresove, odnosno majice.
Jasno, bilo bi neprikladno da je Radwanska napravila isto s Lisicki. Možda njih dvije nisu prijateljice, kao što su Janowicz i Kubot, ali Radwanska je definitivno zakazala po pitanju sportskog ponašanja na teniskom igralištu.