Pobjedom nad Šarapovom

Serena je u velikom finalu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) savladala braniteljicu naslova Ruskinju Mariju Šarapovu, koja za pobjedu nad Serenom ne zna punih devet godina.

Najbolja igračica svijeta, Amerikanka Serena Williams pobjednica je ovogodišnjeg Roland Garossa. Serena je u velikom finalu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) savladala braniteljicu naslova Ruskinju Mariju Šarapovu, koja za pobjedu nad Serenom ne zna punih devet godina.
Ovo im je bio 16.meč i čak 14. pobjeda Serene, koja je danas uvezala 13. pobjedu u nizu nad Ruskinjom. Tako je Amerikanka po drugi put u karijeru slavila u Parizu, a prvi put je Roland Garros osvojila davne 2002.godine. Jednostvo, Serena je bila neprikosnovena, a ovo je najboljoj teniserki svijeta čak 16.Grand Slam naslov.
U prvom setu vijdjeli smo nekoliko breakova. Marija je povela 2:0, ali se Amerikanka brzo vratila, te povela sa 4:2. Ruskinja se vratila na 4:4, ali je onda Serena napraviula ključni break, što je bilo dovoljno za 6:4 u prvom setu.
Serena u drugom setu prva dolazi do breaka kod rezultata 1:1 i on joj je bio dovoljan da do kraja rutinski privede meč kraju i ponese pehar za najbolju u Parizu.