Nadal iskren

Nole me tjera da igram do krajnjih granica, hoću nekog lakšeg protivnika, kaže Nadal

Španski teniser Rafael Nadal nakon plasmana u finale Mastersa u Monte Karlu izjavio je da nije sretan što će se za devetu titulu na ovom turniru boriti protiv Novaka Đokovića. 
"Nisam tip igrača koji će da daje glupe izjave tipa: "Želim da igram sa najboljim." Ne, ja ne želim, hoću da igram sa nekim lakšim protivnikom", izjavio je Nadal. 
Nadal je istakao da su mečevi sa Novakom posebni jer iz njega izvlače maksimum.  
"Igrali smo mnogo važnih mečeva. On me tjera do krajnjih granica. Moram da igram mnogo bolje kako bih pobijedio, moram da budem agresivniji". 
Na pitanje novinara, koji meč sa Đokovićem će uvijek pamtiti, Nadal je odgovorio da je to finale Ozi opena, kada je nakon nevjerovatne borbe poražen od srpskog tenisera. 
"To je sport, mogu da pobijedim, mogu da izgubim. Pitali ste me koji meč je bio nezaboravan, ne znam da li za mene ili koji meč. Finale Australian opena trajalo je šest sati, bilo je nezaboravno. Za mene je to svaki meč koji pobijedim, finale Rolan Garosa npr. je bilo posebno jer samo izgubio prethodna tri Green Slem finala od njega”, zaključio je Španac.