US Open

Dvije talijanske teniserke, dvije dugogodišnje partnerice u igri parova, Sara Errani i Roberta Vinci, igrat će međusobno u četvrtfinalu US Opena.

Obje su Talijanke u ponedjeljak pobijedile favorizirane suparnice, a pogotovo se to mora reći za Vinci koja je ekspresno pobijedila drugu nositeljicu, Poljakinju Agnieszku Radwansku, sa 6-1, 6-4. Cijeli US Open Radwanska igra s velikim problemima, tako da se druga teniserka na svijetu patila i protiv Španjolke Suarez Navarro ranije, te u prošlom kolu protiv Jelene Janković.
No, protiv Roberte Vinci joj nije bilo spasa. U prvom je setu Poljakinja uzela samo jedan gem, a u drugom je setu njen servis pokleknuo kod 5-4 za Vinci, kada je Poljakinja pokušavala ostati u meču.
Sjajan su meč odigrale Sara Errani i Njemica Angelique Kerber. Pobijedila je Errani sa 7-6(5), 6-3 što je vrlo slično rezultatu u Roland Garrosu. Tada, u četvrtfinalu, Errani je slavila sa 6-3, 7-6. Kasnije je Errani dogurala sve do finala gdje je izgubila od Marije Šarapove.
Izgubile sestre Williams
Dodajmo da su u konkurenciji ženskih parova u trećem kolu poražene sestre Williams, Serena i Venus. Bolje od olimpijskih pobjednica iz Londona bile su četvrte nositeljice, Ruskinje Marija Kirilenko i Nadija Petrova koje su slavile s lakih 6-1, 6-4.
Bila je to repriza olimpijskog polufinala iz Londona u kojem su Ruskinje dobile svoju osvetu. Bilo je ovo prvi puta da sestre Williams igraju na US Openu zajedno nakon 2009. godine, kada su ujedno i osvojile naslov. Amerikanke su zajedno u paru osvojile 13 Grand Slam naslova i tri zlatne olimpijske medalje, pa su stoga Ruskinje imale razloga za slavlje.
US Open, teniseri, osmina finala:
Murray (3) - Raonic (15) 6-4, 6-4, 6-2
teniserke, parovi, 3. kolo:
Kirilenko / Petrova (4) - S. Williams / V. Williams 6-4, 6-4