WTA New Haven

Češka teniserka Petra Kvitova u sjajnom je nastupu deklasirala Saru Errani, ovogodišnju finalistkinju u Roland Garrosu, 6-1, 6-3 u polufinalu WTA-ova turnira u New Havenu...

Maria Kirilenko (Foto: AFP)
Izborila je time finale protiv 25-godišnje Ruskinje Marije Kirilenko, kojoj je u prvom polufinalnom ogledu, nakon što je prvi set izgubila 7-5, Dankinja Caroline Wozniacki predala meč zbog ozljede desnog koljena.

Kvitova je, kao i tokom cijelog mjeseca na sjevernoameričkom kontinentu, izgledala impresivno protiv Errani. Samo je 24 minute prošlogodišnja vimbldonska pobjednica trebala za osvajanje prvog seta, da bi u drugom breaknula Talijanku ponovno u njegovu prvom i posljednjem, devetom gemu.

"Stalno sam imala osjećaj da sam bez ikakvih izgleda", priznala je Errani nakon poraza.

Kvitova je u sjajnoj formi na sjevernoameričkom betonu kroz posljednjih 20-ak dana. Najprije je osvojila Premier-turnir u Montrealu, potom došla do polufinala na natjecanju iste kategorije u Cincinnatiju, da bi sada impresivno ušla u finale New Havena. Meč prije kraja turnira US Open čeka s omjerom 11-1 kad su tri uzastopna sjevernoamerička turnira u pitanju.

Dvoboj protiv Kirilenko bit će joj prilika za revanš: početkom mjeseca Ruskinja je Čehinju zaustavila u četvrtfinalu olimpijskog turnira pobijedivši 2-0 u setovima.

 WTA New Haven, polufinale:

Kirilenko (7) – Wozniacki (5) 7-5, predaja Wozniacki

Kvitova (2) - Errani (4) 6-1, 6-3