Izgubio kontrolu i izletio van staze

Strašna scena dogodila se tokom Kružne trke u Skoplju, kada je srpski automobilista Uroš Brkić u punoj brzini izletio sa staze i pokosio Aleksandra “Vuleta” Dimuševskog, nekadašnjeg makedonskog šampiona, ove godine jednog od organizatora takmičenja.

Brkić je za volanom “Honde” izgubio kontrolu i izletio van staze baš kod mjesta sa kog je Vule Dimuševski nadgledao kako se nadmetanje odvija. Prvo takvo u Skoplju posle šest godina, jer Automobilistička federacija Makedonije u međuvremenu nije organizovala državni šampionat u nadmetanju na kružnim stazama, piše Blic.

Trka je, naravno, odmah prekinuta zbog ovog incidenta, povrijeđeni velikan makedonskog auto-sporta je hitno prevezen u bolnicu, a njegov sin Vlatko Dimuševski istakao je da mu je otac u relativno dobrom stanju.

“Do sada su doktori uradili više intervencija, ali još uvijek nisu rekli da je u potpunosti otklonjena životna opasnost. Najviše problema zadaju povrede grudnog koša i pluća, što nas i najviše plaši. Vule je dobro, svestan je, ali dok ne dobijemo od ljekara potvrdu da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, ne možemo da se opustimo”, rekao je Vlatko Dimuševski, istakavši da je njegov otac doživio nekoliko preloma, od kojih jedan na nozi, a nekoliko na rebrima.