Jermain Defoe

Srce 6-godišnjeg navijača Sunderlenda, Bredlija Loureija, prestalo je da kuca posle dugogodišnje borbe sa rakom.

To je u fudbalskom svijetu potreslo sve, a pogotovo napadača Jeremaine Defoea.
Najpoznatiji fan Sunderlenda je bolovao od teške bolesti, rijetkog tipa raka neuroblastoma, koji mu je dijagnostifikovan od kada je imao 18 mjeseci.
Za njegovo liječenje organizovane su mnoge humanitarne akcije, koje su pokrenuli Sunderlend, za koji je navijao, kao i Jeremaine Defoe, koji je značajno pomagao finansijski da se Bredli liječi.
On se sprijateljio sa dječakom, nije mogao da zaustavi suze dva dana pred kobnu vijest, kao da je predosjećao da će ostati bez drugara. Nakon toga, oprostio se dirljivom porukom na društvenim mrežama.
– Zbog moj prijatelju, nedostajaćeš mi mnogo. Osjećam se blagoslovljeno što te je Bog donio u moj život, imali smo neke nevjerovatne zajedničke trenutke, hvala ti na tome. Nikada neću zaboraviti kako si me gledao kada smo se prvi put sreli, istinsku ljubav u tvojim slatkim očima. Teško je naći prave riječi da kažem koliko si mi značio. Način na koji si izgovarao moje ime, tvoji osmjesi kada je kamera prilazila da te snima kao malu superzvijezdu, tvoja ljubav kada sam ja sa tobom.
Dječak je u jednom trenutku prevazišao kancer, ali se bolest nažalost vratila i nije bilo moguće da se učini bilo šta.
– Tvoja hrabrost i odvažnost će nastaviti da me inspiriše do kraja života. Nikada nećeš biti svjestan koliko si me promijenio kao čovjeka. Bog te sada ima u svojim rukama,a u mom srcu ćeš vječno biti. Spavaj mirno, maleni, moj najbolji prijatelju!