Propustili ste spektakl stoljeća

Pred 90.000 gledalaca na Wembleju, Anthony Joshua je nastavio strašnu boksersku dominaciju: do 19. pobjede pijrevremenim prekidom meča stigao je u 19 nastupu, i to jer je sudija spasao Wladimira Klitscka daljnjih stradanja.

Sa samo 27 godina, Joshua je bio osporavan u namjeri da pobijedi Ukrajinca, jer su mu mnogi predviđali da je suviše rano za njega za ovakav podvig.

Međutim Britanac ih je sve demantirao.

U prve četiri runde bokseri su odmjeravali snage, da bi u petoj i šestoj krenule prave varnice. Prvo je Britanac nizom sjajnih udaraca u petoj rundi oborio na “zemlju“ Ukrajinca, da bi potom Klitscko u sljedećoj uzvratio istom mjerom.

Bokseri su do desete runde uzeli daha, da bi u 11. rundi aperkatom u bradu Joshu načeo protivnika, a potom serijom udaraca ga završio.

Na kraju scena kao iz vremena kada je slavni Muhammad Ali bio iznad svojih protivnika.

Uostalom, pogledajte šta se sve dešavalo u Wembley Areni:

A samo što je u 11 rundi završen taj duel, ljubitelji boksa oduševilo je brzo zakazivanje novog. Još većeg spektakla.

Odmah nakon meča, okrenuo se prema svom novom protivniku. Iz ringa se obratio Tysonu Furyju, također Britancu koji je prije dvije godine savladao Klička. Bio je to odgovor na Furyjevu jučerašnju prozivku. Naime, Irac je pozvao Joshuu na "najveći britanski meč u historiji".

- To je to, napravio sam sve kako treba i pobijedio sam. Pobijedio sam sa srcem. Tyson Fury, da li si spreman? Jesi li ovako nešto htio vidjeti? Volim se boriti i Tyson, želim ovim ljudima pružiti još jednu boksersku večer kao ovu - rekao je Joshua i tako nagovijestio još jedan bokserski spektakl.

Jedva čekamo...