Za sada nepoznati napadači putem pisma preuzeli odgovornost?

U pismu pronađenom blizu mjesta bombaškog napada na timski autobus Borussije Dortmund, preuzima se odgovornost za napad, a njemačko tužilaštvo još ne želi objaviti ko je autor ovog pisma.

Policija ispituje tri eksplozivne naprave koje su aktivirane dok su igrači i osoblje kluba iz hotela polazili na utakmicu Lige prvaka. 
Jedan od igrača, Marc Bartra, je odveden u bolnicu nakon što je zadobio povrede u ovom incidentu, gdje je operisan zbog loma ručnog zgloba. Drugi igrači su prošli bez povreda, ali je meč protiv Monaca svakako odgođen. 
Iz policije su saopštili da vjeruju da su eksplozije bile ciljani napad na ekipu Borussije, te da su eksplozivne naprave, najvjerovatnije, bile sakrivene u žbunju u blizini parkinga. 
Predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke je izjavo da su se prema njegovim saznanjima eksplozije dogodile na izlazu iz kruga hotela, u trenutku kada je tuda prolazio autobus sa igračima.  
Prema informacijama koje je saopštila tužiteljica Sandra Lucke pronađeno je pismo u kojem se preuzima odgovornost za ovaj napad, ali se još ispituje njegova autentičnost, tako da ne mogu dati više informacija o njegovom sadržaju. 
Eksplozije su se dogodile oko 10 kilometara od Westfalena gdje se trebao odigrati susret između Borussije Dortmund i Monaca.