Investicija od 50 miliona eura

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Kosova Eroll Salihu sastao se sa predstavnicima kompanije “Akay Construction INC” iz Turske na temu izgradnje stadiona.

Kako prenose mediji, na sastanku je konstatovano da je neophodno da se poradi na infrastrukturi, i da je to predočeni vladi i ministartu kulture, omladine i sporta.

Iz turske kompanije su poručili da je Kosovu neophodan stadion kao što je u gradu Sivasu, proglašenim jednim od devet najboljih stadiona na svijetu, kapaciteta od 25.000 mjesta, sa solarnim osvjetljenjem i grijanjem.

Direktor kompanije "Akay Construction INC", Ertan Olgun, izjavio je za RTKlive da su spremni da ponude 50 miliona eura za stadion na Kosovu te da će on biti izgrađen za 18 mjeseci.

"Stadion će biti među devet najljepših na svijetu, a novac će biti dat pod niskom kamatom, a možda i bez kamate. Stadion će imati 25 hiljada mjesta", rekao je on.

Eroll Salihu je se zahvalio i poručio da je Vlada Kosova koja donosi konačnu riječ, i da će uzeti u obzir sve ponude za, kako je navedeno, izgradnju nacionalnog stadiona.