Zabilježili seizmolozi

Barcelonina magična pobjeda nad PSG-om, tokom sudijske nadonkade meča osmine finala Lige prvaka izazvala je pravu buru slavlja u Kataloniji, a ovih dana seizmolozi su saopćili da je proslava gola, bukvalno, uzrokovala zemljotres.

Camp Nou je eruptirao nakon gola Sergi Roberta u dramatičnoj završnici, a fanovi su tokom slavlja bukvalno "pomjerali zemlju", što je zabilježeno i u seizmološkom zavodu, prenosi britanski Daily Mail.

"Buka i proslava u Barceloni zabilježena je na Richterovoj skali, koja mjeri sva pomjeranja unutar zemljine kore", saopćeno je iz instituta za nauku o Zemlji "Jaume Almera", čiji naučnik Jordi Diaz je kazao kako su ovo najjače vibracije koje je zabilježio otkada prati seizmologiju svečanosti na ovom stadionu.

Podrhtavanja tla osjetila su se i kod prva gola, a kada je PSG stigao do gola strasti u Barceloni su se smirile, te nije bilo aktivnosti tokom četvrtog i petog gola.

Ipak, Sergi Roberto je sve to promijenio, u Barceloni je nastala prava ludnica, a kao dokaz seizmolozi su priložili i fotografije.