Igrač iz Prizrena završio u bolnici

Fudbalski klub Liria iz Prizrena je jučer doživio "pakao" u Gnjilanu. Prizrenci se žale da je na utakmici sa Gnjilanom bilo svega, sem fudbala, piše danas list "Zëri".

Uvrede, prijetnje, isključenje sa utakmice i jedan igrač završio u bolnici. Crno-bijeli kažu da nikad nisu iskusili niti vidjeli slične scene.

"U Gnjilanu su nas 'ubili'. Igrači su igrali oštro, bilo je uvreda, prijetnji, napete igre i nasilja. Prvo poluvrijeme je produženo sedam minuta. Ovo se nigdje nije dogodilo", govori izvor lista unutar prizrenskog kluba o užasu kojeg su doživjeli.

"Fudbaler Gzim Rusi je pesnicom udario našeg igrača Albina Memaja, koji je odmah prebačen u bolnicu u Gnjilanu, gdje se još uvijek i nalazi na klinici ORL u ovom gradu", dodaje izvor lista.



"Zatim, kako bi izbalansirali stvari, iskučili su nas iz igre, pomoćnika trenera Bakaja i igrača Ramadanaja, obojica sa klupe", podvlači ovaj izvor koji se ne zaustavlja na ovome.

"Igračima su također ušli u svlačionicu sa željeznim šipkama. Ovo je nehumano. Također, napali su nam autobus i na svu sreću policija nas je zaštitila. Jedan policajac je povređen kada je odlučio da zaštiti autobus od kamenica i drugih predmeta. Najgore od svega je što je sve vidio član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Kosova, Bekim Rexhepi, koji je bio na stadionu", kaže izvor lista.

Utakmica Gnjilane - Liria završena je rezultatom 0: 0.

/Zëri/