Perotti

Ofanzivac Rome Diego Perotti, uoči derbi utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva, između Juventusa i rimskog kluba, usporedio je Gonzala Higuaina i Edina Džeku, dvije važne karike u svojim ekipama.

Džeko je dosad u prvenstvu postigao 12 golova i predvodi listu strijelaca zajedno s Interovim Maurom Icardijem, dok je Higuain, koji je najskuplje pojačanje Juventusa u klupskoj historiji, plaćeno 90 miliona eura, dao tri gola manje.

"Oni spadaju među najbolje napadače na svijetu. Obojica su izuzetno efikasni i opasni, ali Džeko je u ovom trenutku bolji. Pogledajte kakvu sezonu igra i koliko je golova postigao",  rekao je Perotti.

Osvrnuo se i na šanse "Vučice" da osvoji titulu prvaka italijanskog prvenstva.

"Buffon je izjavio da Roma može osvojiti Scudetto, a ja se slažem s njim. Žao mi je što nas prati nesreća s povredama, prvo Florenzi, zatim Salah i sada Peres. Sreća je što smo ostvarili pobjede u prethodna dva derbija s Lazijem i Milanom i tako održali korak s vodećim Juventusom. Bit će to teška i vrlo važna utakmica, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo", zaključio je nogometaš, prenosi Goal.

Utakmica između dva tima igra se u Torinu u subotu od 20.45 sati, a Juventus u taj meč ulazi s četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Romu.