Velika rekonstrukcija

Dugo najavljivana rekonstrukcija Nou Campa krenut će u maju sljedeće godine, a projekat će koštati čak 600 miliona eura.

Trenutni kapacitet Barceloninog stadiona je 98.800 sjedećih mjesta, a po završetku obnove on će biti proširen na 105.000 mjesta. Ovo će biti treće veliko renoviranje Nou Campa (izgrađen 1956.) u historiji nakon 1980. i 1994. godine, ali će ovoga puta stadion dobiti sasvim drugi izgled. 
Planirano je da se na Nou Campu izgradi krov, a radit će se i veliki građevinski zahvati van samog stadiona. Osim nadogradnje novih tribina, bit će renoviran i prvi krug tribina koje će u budućnosti biti nešto strmije. To se najbolje može vidjeti na ovom videu.

Novi Nou Camp bi trebao biti gotov 2021. godine, a zanimljivo je da tokom njegove nadogradnje Barcelona neće mijenjati dom, kako to rade gotovo svi klubovi na svijetu. Radovi van stadiona radit će se tokom sezone, dok će se tribine nadograđivati za vrijeme zimske i ljetne pauze. 
Izvođač radova bit će japanska firma Nikken Sekkei, a novi stadion Barcelone će nositi ime po sponzoru. Taj luksuz će Barceloni donijeti oko 200 miliona eura, što iznosi trećinu troškova obnove.

Novi Nou Camp by situacijeliga