Španski mediji tvrde

Real Madrid upisao je i drugi vezani remi u Primeri. Prvo je Villareal šokirao "Santiago Bernabeu", a onda su Kraljevi u samom finišu ispustili pobjedu u gostima kod Las Palmasa.

Bio je to negativan završetak izuzetno burne sedmice, u kojoj je otkriveno da velika zvijezda Gareth Bale želi što prije otići.
Još jedan incident obilježio je subotnji duel i to onaj između Cristiana Ronalda i Zinedine Zidana.
Podsjećamo, Francuz je u posljednjih 20 minuta odlučio izvesti Portugalca iz igre, što je izazvalo njegovu burnu reakciju, a kako su danas javili španski mediji, verbalni obračun nastavljen je u svlačionici.
Navodno je Ronaldo francuskom treneru kazao da ga je razočarao, a Zidane je svog ponajboljeg igrača zamolio da se smiri.
Kada je izlazio s terena Ronaldo je Zidaneu rekao ''Razočarao si me'', na šta mu je trener odgovorio ''Smiri se Cris, potreban ti je odmor, igraćeš 90 minuta protiv Dortmunda''.
Kasnije, dok je sjedio na klupi, Ronaldo je vikao ''20 minuta, 20 minuta!'', aludirajući na to koliko je još vremena ostalo do kraja kada je napustio teren. 
Vjerovatno se Portugalac nije nadao da će kamere zabilježiti i trenutak u kojem je Zidaneu poručio: "Majka ti je ku..!"
Podsjetimo, španski mediji već uveliko pišu da je odnos između Ronalda i Zidanea narušen i da bi ovo mogao biti veliki problem u svlačionici, naročito ako Real u skorije vreme zabilježi još poneki kiks.
Inače, ne treba zaboraviti ni da je Ronaldo vrlo nezadovoljan i činjenicom da je ove sezone postigao svega dva pogotka, po jedan u Primeri i Ligi šampiona, i da su mu Luis Suarez i Lionel Messi već odmakli.