Da promijeni odluku o povlačenju iz nacionalnog tima

Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi dobio je statuu u Buenos Airesu, koja je dio kampanje, da promijeni odluku o povlačenju iz nacionalnog tima.

"Vjerujem da je ovo dobar način da zamolimo Lea ostati s nama, ali i da mu pokažemo da smo s njim. Nitko ne sumnja da ćemo zajedno osvojiti Mundijal u Rusiji", izjavio je gradonačelnik Buenos Airesa Orasio Rodriguez Laleta.
On je pozvao sugrađane da se fotografiraju pored statue, podjele sliku na društvenim mrežama i utječu na promjenu stava momka koji je rođen u Rosariju, ali ga podjednako vole u svim dijelovima Argentine.
Argentina je u na skoro završenom Copa Amerike, u reprizi prošlogodišnjeg finala, ponovo poražena nakon penala od Čilea, poslije čega je Messi, koji je promašio prvi udarac, odlučio završiti reprezentativnu karijeru, javlja Tanjug.
Messi je prethodno s pet pogodaka na turniru postao najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Argentine, ali je i četvrti put poražen u velikom finalu, pošto je tri puta gubio u finalu Kopa Amerike i jednom u finalu Svjetskog prvenstva.
Petostrukog osvajača Zlatne lopte mnogobrojni navijači pokušavaju uvjeriti da ostane u nacionalnom timu, a u "akciju" su se uključili i legendarni Diego Maradona, kao i predsjednik Argentine Marisio Makri, koji je s Messijem razgovarao telefonom.