Smije im se cio svijet

Navijač Houston Texansa popio svoj urin, Francuskinja se skinula gola zbog plasmana "trikolora" na SP u Brazilu. Mi smo naveli 5 za koje mislimo da spadaju u kategoriji najbizarnijih.

Zbog Arsenala je izgubio kuću
 
Navijač Arsenala iz Ugande Henry Dhabasani se kladio 2013. s pristalicom Manchester Uniteda Rashidom Yigom na konačan ishod meča ova dva kluba. Rashid je uložio kuću, auto i suprugu, a pristalica Arsenala kuću. United je pobjedio 1:0, a Dhabasani je poslije poraza od Arsenala izbačen iz kuće.

Popio je vlastiti urin

U septembru 2013. godine navijač NFL ekipe Houston Texansa sklopio je bizaran dogovor sa sportskim bogovima na poluvremenu utakmice protiv San Diego Chargersa. Muškarac koji se na društvenim mrežama predstavio pod nadimkom Bullzonparade, zakleo se da će popiti vlastiti urin ukoliko njegova ekipa preokrene i pobijedi. Kasnije je na Youtubeu objavio video na kojem se vidi kako pije vlastiti urin. Naknadno je objasnio kako zapravo nije uistinu popio svoj urin, ali mnogi vjeruju da je samo htio umanjiti gađenje javnosti njegovim činom.

Pješačio skoro 1000 kilometara zbog Bayerna

U junu 2013. godine Bayernov navijač iz Bugojna Vahid Čehaja odlučio se pješačiti od svog rodnog grada do minhenske Allianz Arene. Razlog? Obećao je da će to učiniti ako Bayern osvoji naslov evropskog prvaka. Avantura je trajala šest sedmice, a on je pješice prošao 960 kilometara kroz Bosnu, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku.

Tetovirao Andyja Murrayja na guzici

Britansko prokletstvo u Wimbledonu u konkurenciji tenisera trajalo je punih sedam decenija sve do 2013. godine i u svjetlu te činjenice se opklada da neki britanski teniser neće osvojiti naslov činila posve logična. A upravo na to se kladio izvjesni Will Hirons koji je putem Twittera svečano obećao da će tetovirati lik Andyja Murrayja na guzici ukoliko ovaj osvoji trofej. I uistinu, Murray je u finalu pobijedio Novaka Đokovića i postao prvi britanski muški pobjednik u All England Clubu u 77 godina.

Skinula se gola na televiziji

Francuskinja Doria Tillier jednog je dana na krajnje neobičan način odlučila obaviti svoj posao, a riječ je bila o čitanju prognoze na televizijskom kanalu Canal +. Razlog? Ona se jako neoprezno kladila da će pročitati prognozu posve gola ukoliko se francuska fudbalska reprezentacija vrati iz mrtvih i kvalificira na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. I to se uistinu i dogodilo. Golom Karima Benzeme i dvama golovima Mamadoua Sakha Tricolori su 0:2 zaostatak protiv Ukrajine preokrenuli u 3:2 pobjedu i izborili Mundijal. Na oduševljenje gledatelja, posebice muške populacije, Tillier je ispunila svoju okladu.

Pijana tetovaža

Zakleti navijač Manchester Cityja Rodney Ward kladio se sa svojim prijateljem Paulom Maddenom koji je inače zakleti navijač Manchester Uniteda u tetovažu tokom premierligaške sezone 2010/11. Kladili su se koji će klub na kraju sezone osvojiti naslov prvaka, a poraženi je trebao tetovirati logo omraženog mu kluba na prsima. Te sezone je naslov inače osvojio Manchester United i Ward je završio s tetovažom Crvenih vragova. Ipak, nije se previše žalio. Moglo je biti i gore. "Paul bi vjerojatno tražio da tetoviram Rooneyjevo ime na leđima da je Manchester United osvojio i Ligu prvaka", izjavio je tada Ward.

(sportski.net.hr)