Rusi se našalili na svoj račun

Zatvaranje Zimskih olimpijskih igara u Sočiju bilo je zaista spektakularno, a Rusi su svijetu pokazali svu raskoš svoje kulture i tradicije. Osim toga, pokazali su i da se mogu šaliti na sopstveni račun i to pred cijelim svijetom.

Prilikom otvaranja Olimpijade u Sočiju došlo je do malog problema. Na stadionu gdje je upriličena ceremonija otvaranja Rusi su zaista pokazali izvanrednu predstavu, međutim zakazala je jedna "pahulja". Na stadionu su se pojavile velike pahulje koje su se trebale otvarati i tako praviti olimpijske krugove, međutim jedna se nije otvorila.
Da stvar bude još gora, upravo se nije orvorio onaj krug koji predstavlja Sjevernu i Južnu Ameriku. Budući da se radi o Rusima i Amerikancima, zli jezici su odmah rekli da je to namjerno. Gledatelji širom svijeta to nisu ni vidjeli jer su reditelji prijenosa uživo odmah pustili snimak sa generalne probe.
Budući da je stvar ispala tako kako je ispala, Rusi su odlučili da se našale i da istu "grešku" ponove i na ceremoniji zatvaranja Igara. Ovog puta krugove su načinili igrači svojim tijelima. Otvorili su četiri kruga, a peti je ostao neko vrijeme zatvoren, ali su potom i oni načinili peti krug. Sve skupa je bilo simpatično i Rusi su se potpuno "izvukli" sa ovim.