Upis polaznika je u toku...

Karate-škola, koja je za nekoliko godina popstala izuzetno popularna i poznata u gradu i okruženju je karate-škola „Komandant Drini“ u Prizrenu koja ovog mjeseca organizuje upis novih članova.

Ovaj sportski kolektiv već dugi niz godina uspješno vode Albanac Muhamet Koljgeci kao glavni trener (crni pojas - peti dan), Bošnjak Nedžmidin Rahmani (crni pojas – prvi dan), oni predstavljaju Prizren u malom svojim druženjem, takmičarskim duhom, talentom i multietničnošću. Upis novih članova je u toku, počeo prvog septembra, a trajaće do kraja mjeseca.
Inače, treninzi se održavaju u utorak, četvrtak i subotu od 18h do 20h u prostorijama osnovne  škole „Motrat Qirijazi“, mjesečna članarina je 20 eura. Dakle radi se o jednoj multietničnoj školi u kojoj ima i Albanaca, Bošnjaka, Turaka i Roma, a koja ima veoma bogatu tradiciju učešćima na mnogobrojnim karate-turnirima, kako na Kosovu tako i u mnogim državama Evrope. Karate-škola ima preko stotinu polaznika od kojih su  trećina njih takmičari i spada u jednu od boljih karate-škola na Kosovu sa puno talentiranih dječaka i djevojčica.
Tokom godine Karate Federacija Kosova organizuje niz karate turnira na kojima učestvuje i pomenuti klub iz Prizrena i koji je uvijek pri vrhu, jer u ovom klubu niču veliki i talentirani sportisti poput ćerke glavnog trenera-senseija Koljgecija koja je ujedno i njegov pomoćnik a ima samo 17 godina gdje je na mnogim domaćim i međunarodnim karate turnirima osvajala prva mjesta te sasvim zasluženo dobila zvanje majstora crnog pojasa prvog dana.
Muhamet Koljgeci, sensei i glavni instruktor ističe da karate-klub postoji više od deset godina a da je cilj upisa novih članova da djecu nauče upornosti, kreativnosti i optimizmu.
„U našoj karate-školi niko od polaznika neće biti odbačen niti ponižen već se radi o programu koji kod djece podiže osjećaj vrijednosti i sigurnosti. Nakon svakog treninga djeca su smirenija, imaju bolju koncentraciju, bolji apetiti i miran san, a ono najvažnije je da tokom godine na treninzima mogu ispraviti ravna stopala ili krivu kičmu. Dakle ovo je škola zdravih, talentiranih i veselih djevojčica i dječaka“, govori Muhamet Koljgeci, glavni trener i sensei karate-škole „Komandant Drini“ povodom ovogodišnjeg upisa novih članova.
Ovaj karate klub, iako kuburi sa lošom finansijskom situacijom kao i mnogi sportski kolektivi u gradu, je vrlo popularan među omladinom jer je upravo poznata uzrečica slogan ovog sportskog kolektiva - bolje jedan više u dvorani ali i jedan manje na ulici.