Liga prvaka

Sinoć su odigrane posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka nakon kojih je Šahtor ostvario prednost nad Romom, dok su u meču Seville i Manchester Uniteda mreže mirovale.

Šahtar – Roma 2:1
Rudari iz Donjecka ponovo su bili domaćini u Kharkovu, gdje su dočekali Romu predvođenu Edinom Džekom. Bh. reprezentativac propustio je realizirati dvije velike šanse u prvom poluvremenu, no iskupio se sjajnom asistencijom Turčinu Cengizu Underu za 0:1 u 41. minutu.

U nastavku je Šahtar zaigrao znatno bolje i izjednačio u 55. minuti: Brazilac Facundo Ferreyra prešao je Manolasa i savladao Allisona.

Uslijedilo je nekoliko fantastičnih odbrana Allisona, ali je brazilski golman bio nemoćan u 71. minute kada ga je iz slobodnog udarca savladao zemljak Fred za konačnih 2:1. U posljednjim sekundama Ukrajinci su imali kolosalnu šansu za 3:1, ali je Allison još jednom fenomenalno odbranio.

Sevilla – Manchester United 0:0
U prvom poluvremenu postojao je samo jedan tim na Sanchez Pizjuanu. Sevilla je stvorila brojne šanse, ali je čudesni De Gea spasio Manchester United nakon udaraca N'Zonzija i Muriela.

Jose Mourinho je na odmoru zatvorio rupe u odbrani pa je u nastavku bilo znatno manje opasnosti po gol De Geae. Ostalo je 0:0 što revanš na Old Traffordu 13. marta čini potpuno otvorenim.