Defanzivac Juventusa Giorgio Chiellini kazao je u razgovoru za Daily Mail da ga je isključivo rad učinio igračem kakav je danas, a osvrnuo se na menadžere Chelseaja i Manchester Cityja Antonija Contea i Pepa Guardiolu.

Chiellini je kazao da je tokom karijere morao biti prgav da bi došao na trenutni nivo, a dodao je i to da je bio poput ružnog pačeta, ali da je stalno napredovao.
"Nisam se rodio talentovan, morao sam biti prgav da bih došao na vrhunski nivo. Također, nikada nisam bio najbolji u svojoj generaciji. Bio sam poput ružnog pačeta, ali sam konstantno napredovao. Želja za radom je moja najveća vrlina, a to je uz strast potrebno za uspjeh. Druga tajna ne postoji", kazao je Chiellini.
Posebno zanimljiv odgovor Italijan je dao na pitanje u vezi trenera Chelseja Antonija Contea kojeg je Chiellini opisao kao policijskog narednika.
"Conte je kao policijski narednik. U Juventusu smo proveli tri godine i u reprezentaciji Italije dvije, a u tom periodu imali smo posebnu atmosferu. Kada završiš trening, nisi umoran. Mrtav si! Preživljavaš samo zato što vjeruješ u svoj cilj, a njegova strast je klasična talijanska koja je kod njega posebno izražena. Ona ga prati svaki dan i na svakom treningu", istakao je Chiellini koji se nakon toga osvrnuo na trenera Guardiolu
"Nismo etablirali nijednog kvalitetnog defanzivca posljednjih godina. Guardiola je razmazio i uništio talijanske štopere. Pričamo o treneru izuzetnog uma kojeg mnogi pokušavaju kopirati, a ja se nadam da ćemo restartovati sistem i početi s izgradnjom nove dinastije. Neuspjeh vezan za plasman na Svjetsko prvenstvo je dokaz problema u našem nogometu", završio je Chiellini.
On je u ovoj sezoni odigrao 24 utakmice, a postigao je jedan pogodak. Ukupno, Talijan je u karijeri odigrao 552 susreta, a pored Juventusa, igrao je za Livorno i Fiorentinu.