Mourinho

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je silno nezadovoljan igrom svoje momčadi protiv Tottenhama u prošlom kolu Primerlige...

Nakon poraza Manchester Uniteda na Wembleyju protiv Tottenhama, Jose Mourinho iskalio je bijes u svlačionici. Obrušio se na igrače i propisno ih izribao, pišu engleski mediji. Navodno je najgore prošao Anthony Martial s čijom je partijom menadžer Uniteda bio najnezadovoljniji.
Opće je mišljenje engleskih analitičara da je Mourinho generalno pogriješio s postavom i taktikom. Alexis Sanchez imao je previše slobode, a Paul Pogba igrao je isuviše duboko u vezi, dok je Martial započeo utakmicu na desnom boku i očito nije ispunio ono što je od njega očekivao portugalski stručnjak.
Mourinho je promijenio neke stvari u drugom dijelu, ali nije išlo, Manchester United je izgubio. Mourinho je navodno toliko „poludio“ na Martiala da ga opet razmišlja prodati. 22-godišnji francuski ofenzivac ni prije nije bio u milosti Portugalca, s kojim očito nije zadovoljan i mogao bi ga staviti na transfer listu.
Martial je 2015. stigao na Old Trafford iz Monaca uz još uvijek dvojbenu visinu odštete. Ovisno izvoru, transfer se kretao između 40 i 60 milijuna eura. Kako god, tada je bio najskuplji tinejdžer u povijesti, plaćen je skupo, očekivalo se puno, ali do sada nije ispunio očekivanja.
Mourinho je nezadovoljan i reakcijama obrane. Phil Jones i Chris Smalling nisu se proslavili protiv talentiranog napada Tottenhama, što zorno pokazuje zašto je Mourinho prošlog ljeta inzistirao na pojačanjima u obrani. Povratak Erica Baillyja trebao bi popraviti situaciju.
Iako je potrošio golema sredstva na pojačanja u posljednjih nekoliko godina, čini se da je Manchester United dosta daleko od stvaranja velike momčadi. Mourinha očekuje još dosta posla dok ne sklopi ekipu koja će biti kadra osvajati najvažnije trofeje, ako se to ikada i dogodi.
Mourinhov plan je da to bude u sljedeće dvije sezone, no Manchester United trenutačno ne izgleda bajno. Osim što nema očekivani rezultat, nema ni igru, ne igra nimalo dopadljivo, uglavnom je to mučenje i „nabijanje“ koje mogu gledati samo najizdržljiviji ljubitelji nogometa, bez posebno izraženih estetskih zahtjeva. Usprkos tomu što je već potrošio golema sredstva, Mourinho i dalje zahtijeva nova pojačanja. Pitanje je ima li Unitedov bunar dno i dokle to može ići?