Kralj futsala opet oduševio

Na Europskom prvenstvu u futsalu u susjednoj Sloveniji atrakcije ne nedostaje, pogotovo kada je na terenu Ricardinho.

Europsko prvenstvo u futsalu možda ne nosi glamur kontinentalne smotre velikog nogometa, ali zagarantirani su spektakl i dobri potezi. Pogotovo kada je na terenu Ricardinho, portugalski malonogometaš koji svojim čarolijama već 15 godina uveseljava navijače.
Domaćin Europskog prvenstva u futsalu ove je godine Slovenija, a nije trebalo dugo čekati da Ricardinho, poznat i pod nadimkom Čarobnjak, pokaže djelić svoje magije.
Njegova žrtva ovaj je put bila reprezentacija Rumunjske. Ricardinho je potez utakmice izveo u 36. minuti; primio je loptu iz auta i najprije ''ruletom'' provozao protivničkog igrača, a nakon toga ''rabonom'' smjestio loptu pored nemoćnog vratara.
Nesretni Rumuni otišli su ''po ćevape'', a Ricardinho je povisio na 3:1 i trasirao Portugalu put prema pobjedi. Bila je ovo prva utakmica skupine C, a Portugal je na kraju slavio s 4:1.
Ricardinho je 2017. četvrti put zaredom proglašen najboljim svjetskim igračem futsala, a ukupno je nagradu osvojio pet puta. Trenutno se bez sumnje radi o najboljem igraču futsala na svijetu i jednom od najboljih svih vremena, iako je tu na tronu po mnogima nenadmašni legendarni Brazilac Falcao, danas 40-godišnji veteran poznat i kao ''Pele futsala''.