Pronađen na parkingu

Bojan Perić (36), bivši igrač futsala, izvršio je samoubistvo jučer oko pet sati ujutru na parkingu ispred tržnog centra „Roda“, u blizini autoputa Beograd - Šid, na Novom Beogradu.

Kako Kurir saznaje, Bojan je najvjerovatnije zbog dugova pucao u sebe iz lovačke puške.

Slučajni prolaznici zatekli su u nedjelju ujutru stravičan prizor na praznom parkingu ispred supermarketa.

Nema svjedoka

- Nije bilo svjedoka u trenutku pucnjave, ali, sudeći po tragovima koje je policija otkrila na uviđaju, Bojan je pucao u sebe dok je sjedio u svom BMW-u. Njegovo tijelo pronašli su prolaznici ispred vozila, pored otvorenih vrata, a sumnja se da je preminuo na mjestu, i to nekoliko sati prije nego što je pronađen. Očigledno je da se spremao za ovaj čin, izabrao je taj parking i vrijeme kada je prazan kako eventualno ne bi nekog ugrozio - ispričao je za Kurir izvor iz istrage.

Prema nezvaničnim podacima, motiv ovog samoubistva bili su navodni dugovi, a kako Kurir saznaje, dežurni tužilac nije naložio pokretanje istrage.

- Taj dio parkinga tržnog centra ne pokriva kamera. Ne znamo ništa, samo smo načuli da je policija tu bila cijelu noć - ispričali su radnici tržnog centra.

Uspješna karijera

- Uspješnu karijeru završio je prije nekoliko godina u jednom klubu u Novoj Pazovi. Ostavio je iza sebe suprugu i kćerku od šest godina - kaže sagovornik Kurira i dodaje:

- Bojan se nije žalio na porodične ili poslovne probleme. Njegova rodbina i prijatelji su šokirani. I dalje ne vjeruju šta se dogodilo. Bio je veoma vezan za kćerkicu.